top of page
Writer's pictureLara

Svetovanje o spanju - kdaj in kako?

Updated: Jun 8, 2023


Univerzalnega odgovora na vprašanje "Kdaj se poslužiti svetovanja o spanju in spalnega učenja?" ni. Vsekakor je popolnoma normalno in zdravo, da novorojenček ne prespi noči in da je v prvih mesecih spanja manj kot sicer. Vsekakor pa zelo pogosta bujenja, težka in dolgotrajna uspavanja, pomešane ritme in upiranje spanju lahko naslovimo. Na eni strani rabimo spanje starši, da lahko funkcioniramo normalno, poskrbimo za naše otročke, tako kot si želimo in na drugi strani rabijo kvaliteten in zadosten spanec otroci. V prvih letih življenja se zgodi največ razvoja in rasti, spanec pa je ključni del mnogih procesov, osnova zdravega odraščanja.


 

Če čutite, da (ne)spanje v veliki meri vpliva na vas in vašo družino, je morda čas da poiščete pomoč. Sama ponujam več različnih paketov in brez težav sestavim novega, prilagojenega le vam, v kolikor se v obstoječih ne najdete. Svetovanje sestoji iz analize spalnih navad in ritmov vašega otročka in iz samega svetovanja, kjer skupaj z vami oblikujemo načrt, glede na vaše želje in potrebe. Tudi tu ni univerzalnega odgovora in rešitve, zato je vsak spalni načrt oblikovan posebej za vsako družino.


Skupne točke vseh svetovanj pa so naslednje:

  • vse metode in spalni načrti so nežni in prijazni do otrok (in vas),

  • nikoli ne bom predlagala, da pustite otroka jokati, samega ali karkoli s čimer se vi ne strinjate,

  • vse metode in spalni načrti bodo prilagojeni vaši družini, vašim navadam in željam.


 

Dobro je vedeti, da spreminjanje spalnih traja nekaj časa in da se rezultati ne zgodijo čez noč. V začetku je potrebna odločnost in vztrajnost s strani staršev, ki pa je nagrajena z boljšim spanjem. Tu sem, da vas podpiram in vam pomagam pri vsakemu koraku na tej poti. Končni cilj pa je še kako vreden truda.


64 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page